Loire kastelen

Kastelen die u kunt bezoeken

Château de la Guerche (15 min)

Het château de la Guerche is een belangrijke historische en culturele plaats van Touraine du Sud. Het werd gebouwd tussen 1450 en 1500 door André Villequier, en daarna door zijn zoon Arthus.

Château des Ormes (20 min)

Het château des Ormes ligt aan de rand van Vienne en werd gebouwd door de gebroeders Pussort, ooms van Colbert, vanaf 1642. Het werd in 1729 overgenomen door graaf Marc-Pierre Voyer d'Argenson, oorlogsminister van Lodewijk XV, een vriend van Diderot en Alembert, die hun Encyclopedie aan hem opdroegen. Het kasteel bood onderdak aan heel wat beroemde gasten, waaronder Voltaire.

Cité Royale de Loches (35 min)

Keer duizend jaar terug in de geschiedenis met een bezoek aan de Cité Royale de Loches, en maak kennis met de grote figuren die deze plaats beroemd hebben gemaakt: invloedrijke of machtige vrouwen zoals Jeanne d'Arc, Agnès Sorel en Anne van Bretagne; koningen waaronder Karel VII en Karel VIII; maar ook belangrijke gevangenen zoals kardinaal Balue en Ludovic Sforza.

Château de Montrésor (50 min)

Het château de Montrésor is een van de mooiste kastelen van de Loire. Het is volledig bemeubeld en is gedurende 150 jaar onveranderd gebleven

De Pagode Chanteloup in Amboise (50 min)

De "Waanzin van de hertog van Choiseul" of "Monument van de Vriendschap" werd gebouwd door de hertog in 1775 na zijn verbanning uit het hof van koning Lodewijk XV, ter ere van zijn vrienden die hun loyaliteit hadden bewezen.

Koninklijk Fort van Chinon (50 min)

Belangrijke plaats in de geschiedenis van Frankrijk - Jeanne d'Arc ontmoette er de troonopvolger Karel VII in 1429 - met een zeer eigentijdse benadering van de museologische ervaring: toegevoegde realiteit, video's, boekje voor multimedia bezoek, audiobanken ... Welkom in een fort van het derde millennium!

Chenonceau (1 uur)

Kasteel gebouwd, ingericht en getransformeerd door vrouwen met een zeer verschillend temperament. Het werd gebouwd in 1513 door Katherine Briçonnet in 1513, opgesmukt door Diane de Poitiers en uitgebreid onder Catharina de Medici.

Koninklijk kasteel van Amboise (1 uur)

Dit iconisch monument en de aangelegde tuinen bieden een van de mooiste uitzichten over de Loire-vallei, geklasseerd als werelderfgoedsite van de Unesco.

Château van Montpoupon in Cère La Ronde en jagermuseum (50 min)

Deze middeleeuwse burcht opent voor u zijn deuren tot enkele authentieke kamers: de kamer van de koning, de oude keukens (met meer dan 150 koperen pannen!)... Het jagermuseum verzamelt in bijna 30 kamers een unieke collectie over de jacht met honden en paarden.

Fort van Faucon Noir in Montbazon (40 min)

25 gekostumeerde animatoren doen u de middeleeuwen, met 15 ambachten en riddergevechten herbeleven.

 • Château Royal d'Amboise

  © Léonard de Serres - CRT Centre-Val de Loire

 • Château de Islette

 • Le château de Loches

  © J.-S. Mutschler - CRT Centre-Val de Loire

 • Jardins de Chenonceau

 • Forteresse royale de Chinon,

  © P.Forget - CRT Centre-Val de Loire

 • Château de Chenonceau

 • Château du Rivau

Nieuws

Welkom
Op onze nieuwe website! Meer info »
Reserveer je verblijf